G Data ofera instructiuni pentru protectia computerelor

O vulnerabilitate zero-day a fost descoperita in cea mai recenta versiune Java (Version 7) de la Oracle. Aceasta permite infractorilor accesul la computerele utilizatorilor de Internet pentru a-i ataca. Pentru moment, sunt cunoscute doar atacurile targetate, unde codurile malware sunt parte a kit-ului exploit Blackhole – unul dintre cele mai folosite unelte de raspandire a programelor malware via Internet. G Data a pregatit instructiuni detaliate ce permit utilizatorilor sa verifice daca ar putea fi afectati si despre modul in care pot dezactiva Java din browserele instalate. Utilizatorii de Internet si computerele lor vor fi astfel protejate impotriva atacurilor cibernetice vis-a-vis de aceasta vulnerabilitate. Expertii in securitate de la G Data nu recomanda trecerea la vechea versiune Java, deoarece si aceasta are vulnerabilitati care pot fi exploatate de infractori.
Utilizatorii sunt expusi riscurilor
Utilizatorii de Internet care folosesc de la Java 7 Update 0 la Java 7 Update 6 sunt acum expusi la riscuri. Aceasta vulnerabilitate nu afecteaza vechile versiuni.

Ce pot face utilizatorii de Internet afectati:
Pana cand furnizorul va publica un patch potrivit sau un update pentru Java, utilizatorii ar trebui sa dezactiveze Java 7 din toate browserele instalate. Expertii de la G Data Security Labs detaliaza sumar pasii ceruti pentru a face asta:

Pasul 1: Dezactivati Java din toate browserele instalate
* Asigurati-va, mai intai, ca ferestrele browserelor sunt inchise
* In Windows Explorer, mergeti la C:\Program Files (x86)\Java\jre7\bin
* Cautati fisierul javacpl.exe si executati-l ca administrator (click dreapta pe fisier si alegeti Run as administrator), apoi confirmati pe Yes
* Click: Advanced > Default Java for browsers
* Stergeti checkmark-rile din toate browserele afisate. Daca un browser nu este marcat (colorat cu gri), checkmark-ul poate fi sters prin apasarea tastei “Space”
* Confirmati schimbarile, mai intai, cu Apply, iar apoi cu OK
* Daca aveti versiunea 64-bit, urmati aceste instructiuni la C:\Program Files\Java\jre7\bin.

Pasul 2: Dezactivati Java, individual, din fiecare browser instalat
* Firefox (versiunea actuala: 15.0): Tools > Add-ons > Plugins > Disable toate plug-in-urile in combinatie cu Java
* Internet Explorer (versiunea actuala: 9.0.9): Tools > Manage add-ons > set Show to All add-ons> disable toate add-on-urile de la Oracle America Inc.
* Google Chrome (versiunea actuala: 21.0.1180.83): Enter chrome://settings/content, apoi > Plug-ins > Disable individual plug-ins > Disable all plug-ins Java
* Safari for Windows (versiunea actuala: 5.1.5): Click the cog > Settings > Security > Remove the checkmark for Activate Java

Pentru a afla daca setarile Java sunt sigure, utilizatorii ar trebui sa verifice conform celor ce urmeaza:
* In fiecare browser instalat, accesati acest website:

http://java.com/en/download/testjava.jsp

* Setarile sunt corecte daca intalniti mesajul No working Java was detected on your system sau Java not executed.
* Daca Java este, totusi, afisat intr-unul din browsere, trebuie sa verificati din nou setarile din acel browser.Despre G DATA Software AG
G Data Software AG, cu sediul central in Bochum, este o companie cu o expansiune software inovativa si rapida care se concentreaza pe solutiile de securitate IT. Drept specialist in securitate pe Internet si pionier in domeniul protectiei antivirus, compania fondata in 1985 in Bochum, a produs primul program antivirus acum mai bine de 20 de ani si in 2010 si-a aniversat cei 25 de ani de activitate.
G Data este printre primele companii dezvoltatoare de software de securitate din lume. De mai mult de cinci ani, nici un alt producator european de software de securitate nu a castigat mai multe premii internationale.
Gama de produse cuprinde solutii de securitate atat pentru consumatori casnici, cat si pentru companii mici, medii si mari. Solutiile de securitate G Data sunt disponibile in mai mult de 90 de tari din intreaga lume.
Mai multe informatii despre companie si solutiile G Data sunt disponibile pe
www.gdatasoftware.com

Despre AV Security Software Distribution
AV Security Software Distribution este o companie tanara, infiintata la inceputul anului pentru a deveni distribuitor oficial G Data Software in Romania, din dorinta unor tineri si ambitiosi profesionisti de a demonstra ca pot sa creasca imaginea unui brand de nivel mondial, pe piata din Romania, la nivelul pe care acesta il are in Germania si in restul lumii. Oferta de parteneriat include solutii software antivirus de inalta calitate si este adresata resellerilor, integratorilor de sistem si retailerilor. Beneficiile oferite de solutiile „Made in Germany“ dezvoltate de G Data sunt: profitabilitate, performanta, productivitate marita, usurinta in exploatare, cel mai bun raport calitate-pret de pe piata.
Mai multe despre companie si distributia solutiilor G Data in Romania gasiti pe site-ul
www.avsecurity.ro

468 ad

Leave a Reply

*