Considerat de unii inca un lucru in plus in Windows Vista si Windows 7, antispyware-ul de la Microsoft isi face treaba destul de bine, dar numai ajutat de un antivirus si un firewall.
Este important sa porneasca si software-ul antispyware de cate ori utilizati computerul. Programele spion si alte software-uri potential nedorite pot incerca sa se autoinstaleze pe computer de fiecare data cand va conectati la Internet. De asemenea, pot sa va infecteze computerul in momentul in care instalati unele programe utilizsnd un CD, DVD sau un alt suport amovibil(stick USB). De asemenea, software-urile potential nedorite sau rau intentionate se pot programa sa se execute in momente neasteptate, nu doar atunci cand s-au instalat.


Cand utilizati Windows Defender, este important sa aveti definitii actualizate. Definitiile sunt fisiere care se comporta ca o enciclopedie care se mareste continuu de potentiale amenintari software. Windows Defender utilizează definitii pentru a stabili daca software-urile detectate sunt programe spion sau alte software-uri potential nedorite, apoi va avertizeaza despre riscurile potentiale. Pentru a va ajuta sa va mentineti definitiile actualizate, Windows Defender functioneaza cu Windows Update pentru a instala automat definitii noi imediat ce acestea apar. De asemenea, aveti posibilitatea sa configurati Windows Defender pentru a consulta online definitii actualizate, inainte de scanare.

Se intampla uneori sa aveti un PC fara conexiune la internet, dar asta nu e o scuza ca sa nu faceti update la programul antispyware instalat.


De aceea Microsoft pune la dispozitia userilor posibilitatea de a face update offline pentru
Windows Defender.


Pentru acest lucru, descarcati ultimul update folosind unul din link-urile de mai jos:

32bit:

http://download.microsoft.com/download/DefinitionUpdates/mpas-fe.exe

64bit:

http://download.microsoft.com/download/DefinitionUpdates/mpas-fex64.exe

Le puteti lua pe un stick USB sau pe CD si sa le folositi unde aveti nevoie. Se instaleaza foarte usor ca orice alt program.


Pentru a descarca ultima versiune Windows Defender pentru Windows XP, click pe link-ul de mai jos:

http://www.softpedia.com//Windows-AntiSpyware.shtml

Acesta este integrat Windows Vista si Windows 7. Il gasiti in Security Center in Control Panel.


468 ad

Leave a Reply

*