Stim cu totii ca unii producatori ofera solutii pentru protejarea PC-urilor fara nici un ban. Unora le lipsesc functii(printre care se numara modul antispam, antispyware sau webscanner), dar sunt GRATUITE.

Lista celor mai bune se gaseste aici:

http://devirusare.com/antivirus-free/

Mai trebuie mentionat un lucru inainte de a le descarca: ele sunt gratuite doar pentru home use(adica PC-ul/laptop-ul de acasa) si nu in scop comercial sau corporate(firme).

Buno sa spuneti nicio problema: se ocupa firma. Si daca firma este a voastra si bugetul este redus o data cu criza economica ?!

Se poate si fara solutii de securitate pe PC-uri ca angajatii sunt cuminti si nu intra pe pagini web sa descarce cine stie ce programe sau filme XYZ.

Am aici o lista de programe ce pot fi folosite in mediul business si educational in mod GRATUIT.

1. Comodo Internet Security

Cu o detectie si un modul euristic ce se imbunatateste de la o versiune la alta, Comodo Internet Security face fata noilor amenintari cu succes.

Include modul Antivirus + Firewall + HIPS(host intrusion protection system)


Este usor de instalat si setat. Componentele sale pot fi activate si dezactivate temporar foarte repede. Modulul antivirus face update automat.

Versiunea 3.9 ce o sa iasa in curand are foarte multe imbunatatiri printre care se numara:

* protectie mai buna pentru Defense+

* BO Clean integrat

* modul euristic imbunatatit

* LivePCSupport 30 zile gratuit.

Download:

http://personalfirewall.comodo.com/download_firewall.html


2. PC Tools Antivirus + Comodo Firewall + Spyware Terminator

O sa spuneti de unde am scos combinatia asta. Simplu. Este singura disponibila pentru mediu business. Am facut-o pe loc in timp ce scriam acest articol.

PC Tools Antivirus ofera consum redus de resurse si impact mic asupra sistemelor. Detectia este medie.Comodo Firewall este produs de aceeasi companie ca si Comodo Internet Security. De curand Comodo nu mai ofera Comodo Firewall separat, ci doar integrat in produsul sau Comodo Internet Security. Bun..si o sa spuneti ce facem in cazul asta ?! Simplu. Debifati la instalarea Comodo Internet Security modulul Antivirus.

Spyware Terminator dupa cum spune si numele este un program antispyware cu scut in timp real. Producatorii au inclus in el si un modul antivirus. Acesta poate fi dezactivat ca multe nu prea face.

Download:

http://www.pctools.com/free-antivirus/download/

http://personalfirewall.comodo.com/download_firewall.html

http://www.spywareterminator.com/download/download.aspx


Am uitat sa mentionez ca aceste programe sunt free, dar adware. Adica in kit-urile de instalare sunt incluse reclame si toolbar-uri. Pot fi evitate daca in timpul instalarii sunteti un pic atenti si nu urmati clasicul Next->Next->Finish cu ochii inchisi cum facem de obicei cu totii cand instalam Windows si avem o lunga lista de programe de instalat.

Aveti aici in screenshots toate lucrurile ce trebuie sa le debifati/deselectati in timpul instalarii.


468 ad

2 Responses to Protectie pentru firme si in scop educational

 1. Acesta il am,mi l-a recomandat un prieten si merge struna!
  Multam!

 2. admin says:

  Eu am momentan BitDefender + Comodo :)

  Se inteleg super bine ;)

Trackbacks/Pingbacks

 1. Comodo Internet Security scos de pe Softpedia | Devirusare.com - [...] cum am mentionat si aici: http://devirusare.com/2009/04/16/protectie-pentru-firme-si-in-scop-educational/ in pastea de jos a articolului, Comodo Internet Security are inclus in el ...
 2. Comodo Internet Security 3.9.75615.498 RC2 | Devirusare.com - [...] http://devirusare.com/2009/04/16/protectie-pentru-firme-si-in-scop-educational/ [...]
 3. COMODO Internet Security 3.9 Final | Devirusare.com - [...] http://devirusare.com/2009/04/16/protectie-pentru-firme-si-in-scop-educational/ [...]

Leave a Reply

*