Kaspersky Lab, cel mai mare producator privat de solutii de securitate, anunta stabilirea unui parteneriat cu Facebook, cu scopul de creste nivelul de siguranta in ceea ce priveste utilizarea retelelor sociale atat in mediul online, cat si offline. Kaspersky Lab furnizeaza acum echipei Facebook informatii de ultima ora cu privire la cele mai recente programe malware din lume, pentru a proteja utilizatorii Facebook impotriva accesarii paginilor web periculoase.

Este mult mai probabil ca o persoana sa acceseze link-urile trimise de prieteni, increderea fiind un instrument util pentru infractorii cibernetici. URL-urile daunatoare pot fi trimise automat catre contactele unei victime, fara ca aceasta sa isi dea seama, fapt ce face aceste link-uri sa para legitime. Insa acum, in momentul in care utilizatorii Facebook impartasesc sau acceseaza un link trimis de prieteni, URL-ul va fi analizat instant si comparat cu baza de date cu pagini web daunatoare a Kaspersky Lab. Daca link-ul se potriveste cu lista de URL-uri cunoscute ca fiind daunatoare a Facebook – care sunt furnizate echipei Facebook de catre specialistii Kaspersky Lab si de alte companii de securitate –, utilizatorul va fi notificat imediat si va fi impedicat sa acceseze respectiva pagina web. Astfel, nu numai ca informatiile personale si computerul utilizatorului sunt protejate, ci este oprita si raspandirea link-urilor daunatoare.

In cadrul Kaspersky Lab, peste 800 de experti anti-malware lucreaza non-stop pe intreg mapamondul pentru a combate infractiunile cibernetice, analizand peste 125.000 de amenintari zilnic.

Utilizand informatiile furnizate de Kaspersky Security Network – un depozit cloud-based in care clientii Kaspersky Lab impartasesc in mod voluntar si in timp real date cu privire la tentativele de infectare si la activitatea malware–, expertii Kaspersky Lab pot analiza informatiile pentru a oferi protectie in timp real pentru cei 300 de milioane de utilizatori protejati de produsele si tehnologiile Kaspersky Lab in intreaga lume.

Informarea si protejarea utilizatorilor Facebook

Echipa Kaspersky Lab este de parere ca utilizatorii de computere informati reprezinta prima reduta in apararea impotriva infractiunilor cibernetice. Pe langa furnizarea de informatii despre amenintari catre Facebook, Kaspersky Lab va oferi si consultanta de specialitate, ponturi si articole informative, care vor fi disponibile pe pagina de securitate a Facebook. Acest centru de informare va tine comunitatea online la curent cu cele mai recente amenintari cibernetice si va reaminti constant care sunt obiceiurile de navigare online sigura. Mai multe informatii despre acest serviciu Facebook sunt disponibile la adresa www.facebook.com/security.

In plus fata de informarea prompta, Kaspersky Lab ofera utilizatorilor Facebook un abonament gratuit pentru produsele de securitate pentru utilizatori individuali, valabil sase luni. Aceasta oferta permite utilizatorilor sa descarce programele Kaspersky PURE Total Security si Kaspersky Security for Mac, asigurandu-le protectia optima pentru computere. Kaspersky PURE reprezinta suita de programe pentru utilizatori individuali emblematica a companiei, ce contine functiile de baza – inclusiv managementul parolelor, criptarea informatiilor si functia de backup a fisierelor – totul pentru a proteja informatiile digitale ale acestora.

Kaspersky Security for Mac protejeaza utilizatorii de Mac de numarul tot mai mare de amenintari care ataca sistemele OS X si previne transferul programelor malware pentru Windows la computerele prietenilor sau ale familiei prin intermediul stick-urilor USB si odata cu trimiterea fisierelor contaminate. Aceste oferte pot fi accesate prin intermediul “AV Marketplace”, disponibil pe pagina Facebook Security.

https://www.facebook.com/security/app_360406100715618


Citate:

Steve Orenberg, Presedinte Kaspersky Lab North America
“La momentul fondarii Kaspersky Lab, acum 15 ani, puteam doar sa ne imaginam modurile in care tehnologia va conecta utilizatorii de Internet si ce impact urias va avea acesta asupra indivizilor si a intregii societati. Misiunea Kaspersky Lab a fost intotdeauna aceea de a proteja utilizatorii individuali si companiile in timpul interactiunilor online si, la momentul actual, nu exista alta retea care sa conecteze oamenii asa cum o face Facebook. Ambele companii sunt lideri in domeniile lor, asa ca este firesc sa colaboram pentru un Internet mai sigur pentru noi toti.”

Costin Raiu, Director of Global Research and Analysis Team (GReAT)
Kaspersky Lab
“In ultimii 10 ani volumul de informatii personale pe care oamenii le publica in mod voluntar a crescut in mod incredibil, iar infractorii cibernetici au profitat de ocazie, creand escrocherii si programe malware care tintesc direct retelele sociale. Este nevoie de o combinatie de precautie in mediul online si de tehnologie de securitate de cea mai inalta calitate, pentru a putea fi protejati pe Internet – una nu poate tine locul celeilalte – si, prin intermediul parteneriatului cu Facebook, Kaspersky Lab intentioneaza sa le ofere pe ambele.”

Joe Sullivan, Chief Security Officer Facebook
Incepand de astazi, utilizatorii Facebook vor putea beneficia de informatiile oferite si de tehnologiile de top dezvoltate de Kaspersky, utilizate pentru analiza URL-urilor daunatoare si includerea in AV Marketplace. Suntem nerabdatori sa lucram impreuna pentru a mentine siguranta utilizatorilor atat pe Facebook, cat si in afara acestuia.”


Despre Kaspersky Lab
Kaspersky Lab este cel mai mare producător de soluţii de securitate informatică din Europa şi locul patru la nivel mondial. Compania oferă unele dintre cele mai populare sisteme de securitate pentru PC, care protejează utilizatorul de viruşi, spyware, crimeware, hackeri, phishing şi spam. Produsele Kaspersky deţin o rată superioară de detecţie, având cel mai rapid timp de răspuns din industria de securitate pentru utilizatori individuali, SMB, reţele de mari dimensiuni şi sisteme de lucru mobile. Tehnologia dezvoltată de Kaspersky este utilizată la nivel mondial în produsele şi serviciile furnizorilor de top ai soluţiilor de securitate de pe piaţa IT.

Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.kaspersky.ro, iar pentru ultimele ştiri legate de malware, consultaţi www.securelist.com

468 ad

Leave a Reply

*