Bitdefender, liderul pietei locale de antivirus, anunta disponibilitatea unei aplicatii gratuite ce curata calculatorul de fisierele periculoase, care au putut fi descarcate prin accesarea unei reclame aparent inofensive, afisate ieri in Yahoo! Messenger.
Un banner de reclama periculos, ce directiona utilizatorii curiosi catre un website din Vietnam, Laban.vn, a fost postat, luni, pentru patru ore pe toate ferestrele de Yahoo! Messenger din lume.
’’Respectivul mesaj a ajuns la clientii Yahoo! Messenger fie printr-o campanie legitima, care a fost ulterior modificata de initiatorul reclamelor, fie ca urmare a unui atac abuziv, care exploata o posibila vulnerabilitate a serviciilor de adveritising din aplicatia celor de la Yahoo!’’, explica Alexandru Balan, Chief Security Researcher, Bitdefender.
Cei care au dat, din curiozitate, click pe noua reclama au fost directionati catre site-ul laban.vn, unde li se solicita sa instaleze un fisier .exe.
Odata rulata, aplicatia cauta browser-ele instalate si schimba pagina de start a acestora cu hxxp://laban.vn, comportament tipic pentru un add-on de browser sau de bara de instrumente.
Asta nu este insa tot. Aplicatia se adauga in setarile de start ale Windows-ului, ceea ce-i permite sa porneasca de fiecare data cand sistemul de operare primeste o comanda de start sau restart.
Odata activata, aplicatia schimba pagina de start a browser-ului in mod repetat.

Daca ati instalat deja respectivul fisier .exe, puteti elimina orice urma lasata in computer de laban.vn si readuce pagina de inceput a browserului la about:blank, cu ajutorul unei aplicatii gratuite pe care o puteti descarca de aici Bitdefender Labs Downloads Area.

http://labs.bitdefender.com/wp-content//download.php?id=Trojan.StartPage.AABIRemoval.exeDespre Bitdefender®
Bitdefender este producătorul uneia dintre cele mai performante și eficiente game de soluții de securitate informatică atestate pe plan internațional. Încă din anul 2001, compania este unul dintre liderii industriei de securitate. În fiecare zi, tehnologia Bitdefender protejează datele digitale ale aprox. 400 milioane de utilizatori individuali și companii din întreaga lume.

Recent, Bitdefender a primit două distincții foarte importante în industria de securitate: “Editor’s Choice” acordat de PC Mag pentru Bitdefender Antivirus Plus 2013, respectiv “GoldAward” de la TopTenREVIEWS, care a plasat produsul românesc pe locul întâi în urma testelor efectuate pe 25 de produse de securitate. De asemenea, tehnologiile antivirus Bitdefender s-au clasat pe primul loc în urma testelor specializate realizate de organisme independente de profil, printre care AV Test și AV-Comparatives. Mai multe informații despre gama de soluții antivirus Bitdefender sunt disponibile pe site-ul companiei. În plus, Bitdefender pune la dispoziția utilizatorilor săi blogul HOTforSecurity, un hub cu informaţii despre lumea securităţii IT, discuţii aprinse despre ameninţările informatice de pe reţelele sociale și sfaturi de protecţie împotriva aplicaţiilor periculoase de pe dispozitivele mobile.

468 ad

Leave a Reply

*