Furnizorul german de securitate ofera utilizatorilor afectati o aplicatie gratuita

G Data furnizeaza utilizatorilor de smartphone-uri cu sistem de operare Android o aplicatie gratuita de protectie impotriva posibilelor consecinte ale vulnerabilitatii USSD. Filtrul USSD G Data intercepteaza toate URL-urile tel: si le verifica de codurile USSD corespunzatoare, ce pot fi manipulate pentru a sterge datele de pe dispozitive de la distanta. Aplicatia este dis-ponibila gratuit in magazinul Google Play.
Unde gasiti URL-urile tel:?
Multe pagini web, ca de exemplu, directoare web de tipul agende online, contin aceste URL-uri practice. Daca utilizatorii dau click pe link-ul corespunzator, telefonul initiaza automat o convorbire telefonica. Vulnerabilitatea USSD existenta permite infractorilor cibernetici sa exploateze URL-urile tel: manipulate, cu scopul de a avaria si de a afecta dispozitivele. De exemplu, este posibil sa stearga intreaga memorie interna a telefonului.

Cum functioneaza filtrul USSD G Data
Acesta poate inregistra anumite tipuri de URL-uri pe dispozitive cu Android. De exemplu, tipul de URL tel: permite apeluri din browser sau din aplicatie. Filtrul USSD G Data consemneaza aceste URL-uri specifice si le controleaza continutul.

Cand aplicatia este folosita pentru prima data, utilizatorul trebuie sa selecteze manual filtrul. Activarea se desfasoara in modul urmator: utilizatorul da click pur si simplu pe un URL tel: in browserul smartphone-ului sau, alternativ, initiaza apelul din URL-ul de test integrat.
Procedand astfel, utilizatorii ar trebui sa seteze checkmark-ul pentru Use as default for this operation in caseta de selectie aparuta si apoi selecteaza filtrul USSD G Data.

Filtrul USSD va intercepta apoi toate URL-urile telefonice de pe smartphone-urile cu Android si verifica daca acestea contin coduri USSD.

Daca service number-ul accesat contine un cod USSD, o pagina blocata apare, si astfel, selectarea codului de control este prevenita.

Poate totusi utilizatorul sa apeleze un numar blocat?
Da, daca utilizatorul vrea totusi sa sune pe un numar blocat, poate folosi butonul Copy pentru a copia numarul pe clipboard si apoi il lanseaza in aplicatia telefonului sau. Oricum, aplicatia avertizeaza impotriva executarii codului USSD.

Daca URL-ul contine un numar de telefon obisnuit, utilizatorul poate da click pe icoana aparuta si astfel, poate initia apelul.

Poate aplicatia sterge sau afecta alte aplicatii?
Nu, aplicatia actioneaza ca un filtru. Nicio data stocata in dispozitiv nu este modificata sau stearsa. Dispozitivul de blocare USSD G Data asigura ca aceste numere de servicii (cu coduri USSD) sa nu poata fi executate direct si astfel sa previna orice fel de exploatare a vulnerabilitatii.

Link-ul de pe care se poate descarca filtrul USSD G Data:

https://play.google.com/store/apps/details?id=de.gdata.labs.telurlblockerDespre G DATA Software AG
G Data Software AG, cu sediul central in Bochum, este o companie cu o expansiune software inovativa si rapida care se concentreaza pe solutiile de securitate IT. Drept specialist in securitate pe Internet si pionier in domeniul protectiei antivirus, compania fondata in 1985 in Bochum, a produs primul program antivirus acum mai bine de 20 de ani si in 2010 si-a aniversat cei 25 de ani de activitate.
G Data este printre primele companii dezvoltatoare de software de securitate din lume. De mai mult de cinci ani, nici un alt producator european de software de securitate nu a castigat mai multe premii internationale.
Gama de produse cuprinde solutii de securitate atat pentru consumatori casnici, cat si pentru companii mici, medii si mari. Solutiile de securitate G Data sunt disponibile in mai mult de 90 de tari din intreaga lume.
Mai multe informatii despre companie si solutiile G Data sunt disponibile pe
www.gdatasoftware.com

Despre AV Security Software Distribution
AV Security Software Distribution este o companie tanara, infiintata la inceputul anului pentru a deveni distribuitor oficial G Data Software in Romania, din dorinta unor tineri si ambitiosi profesionisti de a demonstra ca pot sa creasca imaginea unui brand de nivel mondial, pe piata din Romania, la nivelul pe care acesta il are in Germania si in restul lumii. Oferta de parteneriat include solutii software antivirus de inalta calitate si este adresata resellerilor, integratorilor de sistem si retailerilor. Beneficiile oferite de solutiile „Made in Germany“ dezvoltate de G Data sunt: profitabilitate, performanta, productivitate marita, usurinta in exploatare, cel mai bun raport calitate-pret de pe piata.
Mai multe despre companie si distributia solutiilor G Data in Romania gasiti pe site-ul
www.avsecurity.ro

468 ad

Leave a Reply

*