Bitdefender anunță că soluția Bitdefender Antivirus Free Edition, disponibilă gratis numai în România, este primul antivirus gratuit din lume compatibil cu sistemul de operare Windows 8, ce va fi lansat oficial peste circa o lună.

Specialiștii Bitdefender, liderul pieței locale de soluții antivirus, au ales să realizeze această compatiblitate deoarece pericolul infecțiilor cu viruși e departe de a fi eradicat pe Windows 8, deși noul sistem de operare vine cu îmbunătățiri pe partea de securitate.

’’Windows 8 se bucură chiar dinainte de lansare de un interes foarte mare din partea utilizatorilor și, de obicei, acesta atrage după sine un interes cel puțin egal din partea producătorilor de viruși sau a atacatorilor cibernetici. Construit să ofere securitate sporită, noul sistem de operare introduce tehnologia Early Launch Anti-Malware ce ajută extrem de mult soluțiile antivirus să pornească imediat după deschiderea calculatorului și să limiteze impactul virușilor bazați pe componente rootkit. Nu va fi însă de ajuns să stopeze infecțiile în lipsa unei soluții de securitate. Mai mult chiar, numărul extrem de mare de exploit-uri zero-day asupra aplicațiilor comune de pe sistemul unui utilizator precum tehnologiile Java, Flash Player sau aplicațiile care procesează fișiere PDF expune în permanență utilizatorul de PC la amenințări informatice, indiferent de versiunea sistemului de operare’’, explică Alexandru Bălan, Senior Product Manager, Bitdefender.

Bitdefender Antivirus Free Edition utilizează cele mai avansate tehnologii pentru a oferi siguranţă maximă, rulând însă pe resurse minime pentru a nu încetini calculatorul. Totodată, antivirusul este foarte ușor de utilizat, nu necesită configurări la instalare sau în timpul funcționării și nu întrerupe activitatea celui care îl utilizează.

În plus, produsul acoperă toate sistemele de operare, de la XP SP2 – Windows 8 și este soluția ideală pentru persoanele care își doresc un antivirus eficient și discret, un produs de care să uite imediat după instalare.

În ultimul an, numărul amenințărilor informatice a crescut cu peste 16 milioane, ajungând la un total de peste 79.500.000 de mostre cunoscute, conform datelor publicate de AV-Test, organizație independentă de testare a produselor antivirus.

Infecții precum cele cu TDL-4 și Sirefef au demonstrat că atacatorii doresc accesul permanent la PC-uri. Acest lucru a dus la crearea unor noi generații de viruși cu componente rootkit, care rulează practic nedetectabil pe sistemele compromise, la adăpost de intervenția utilizatorului și a sistemului de operare, motiv pentru care este necesară o soluție antivirus inteligentă.


Descarca Bitdefender Antivirus Free Edition de aici:

http://www.bitdefender.ro/solutions/free.htmlDespre Bitdefender®
Bitdefender este producătorul uneia dintre cele mai performante și eficiente game de soluții de securitate informatică atestate pe plan internațional. Încă din anul 2001, compania este unul dintre liderii industriei de securitate. În fiecare zi, tehnologia Bitdefender protejează datele digitale ale aprox. 400 milioane de utilizatori individuali și companii din întreaga lume.

Recent, Bitdefender a primit două distincții foarte importante în industria de securitate: “Editor’s Choice” acordat de PC Mag pentru Bitdefender Antivirus Plus 2013, respectiv “GoldAward” de la TopTenREVIEWS, care a plasat produsul românesc pe locul întâi în urma testelor efectuate pe 25 de produse de securitate. De asemenea, tehnologiile antivirus Bitdefender s-au clasat pe primul loc în urma testelor specializate realizate de organisme independente de profil, printre care AV Test și AV-Comparatives. Mai multe informații despre gama de soluții antivirus Bitdefender sunt disponibile pe site-ul companiei. În plus, Bitdefender pune la dispoziția utilizatorilor săi blogul HOTforSecurity, un hub cu informaţii despre lumea securităţii IT, discuţii aprinse despre ameninţările informatice de pe reţelele sociale și sfaturi de protecţie împotriva aplicaţiilor periculoase de pe dispozitivele mobile.

468 ad

8 Responses to Bitdefender Antivirus Free Edition, primul antivirus gratuit din lume compatibil cu Windows 8

  1. Ce nu imi este mie clar, este cum reusesc ei sa optimizeze solutia lor anti-virus inainte de lansarea produsului caruia ii este destinata.

  2. Eu foloseam nod32 pana acum dar de cateva luni am bitdefender instalat si merge foarte bine deci cred ca si pe win 8 o sa mearga la fel.

  3. Si eu tot nod32 folosesc, mi se pare ca restu imi incetinesc calculatorul

Leave a Reply

*